Právě si prohlížíte Zajímavé potápěčské novinky OSAC 3.11.2016

Zajímavé potápěčské novinky OSAC 3.11.2016

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé!

Pár aktuálních potápěčských zajímavostí:

1) Státní podpora sportu v ČR se stále více orientuje na mládež a její brannou přípravu (? návrat ke svazarmovské tradici ?).  Potvrzují to i právě vyhlášené ministerské dotační programy a projekty sportovních svazů  pro rok 2017. Konkrétně například projekt Mladý sportovec, sportem ke zvládání krizových situací a k bezpečnému přežití, do kterého je náš klub OSAC přihlášen. Řada našich členů potápěčů má další outdorové sportovní záliby. Mezi mládeží OSAC je takovým příkladem Jakub Tarantík, který se vedle potápění věnuje úspěšně i paraglidingu. Patří do potápěčské skupiny našeho trenéra Standy Kutheila. Není jen zapáleným malým potápěčem a pravidelným návštěvníkem bazénových tréninků, ale i nadějným pilotem paraglidingu. Zatím může létat jen v doprovodu instruktora, ale pilně trénuje ovládání padáku na pozemních přípravách. Na letovém dni na letišti Líně děti při svých cvičných letech dosahovaly přes tři sta metrů nad zemí. Výborně!

2) Pro milovníky potápění v romantickém prostředí Ameriky mám příznivou zprávu:

Klub sportovních potápěčů Triton Beroun www.triton-beroun.cz zve na tradiční symbolické zavírání sezóny v lomu Velká Amerika se koná v sobotu 10.prosince 2016 od 09:00 a pokračuje večer na zábavě v Hýskově.

3) Valná hromada Svazu českých potápěčů se koná v sobotu 12.listopadu 2016 v Benešově. Z našeho klubu se zúčastníme tři: Jarda Šimůnek, Radek Němeček a já. Motivem naší účasti není jen potřeba aktivně přispět k diskusi jak více zlepšit podmínky pro potápěčské kluby, ale také finanční příspěvek, který náš klub obdrží za nárůst počtu členů a celoroční úspěšnou aktivitu.

4) Další dvě nové 5 L potápěčské tlakové ocelové lahve 200/300 bar (samozřejmě s certifikačními  doklady) jsme si pořídili do klubového inventáře. Jen pro zajímavost: cena 2280 Kč za jednu! Zkuste najít lepší cenu!

Za výbor zdraví Jarda Hudec, předseda OSAC

 

 

 

  

 

Napsat komentář