Právě si prohlížíte Víkendové závodění OSAC v bazénu a zprávy 11.11.2019

Víkendové závodění OSAC v bazénu a zprávy 11.11.2019

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé,

aktivní potápěčsko plavecký víkend jsme zahájili již v pátek 8.11.2019 večer v bazénu, kde jsme pořádali klubové Soutěže OSAC v plavání pro mládež i dospělé. Téměř čtyři desítky účastníků bylo rozděleno do pěti družstev, jejichž kapitáni byli trenéři Pepa Kotěšovec, Pepa Aubrecht, Tomáš janovský, Vláďa Kresinger a členka klubu Dana Špičáková. Závody organizovali Jarda Šimůnek, Vláďa Levý a já s megafonem a foťákem, za pomoci Petra Valenty a také přítomných rodičů. Výběr disciplín byl pestrý s důrazem na rychlost plavání a obratnost s ploutvemi i bez. Napínavá soutěž družstev skončila vyhlášením nejlepších, předáním sladkých odměn všem startujícím a společným fotem u vlajky OSAC (viz Fotogalerie) . Na závěr jsme popřáli reprezentantům mládeže OSAC úspěch na sobotních závodech v bazénu v Hořovicích.

Poděkování za výborný páteční soutěžní bazénový večer mládeže OSAC patří především organizátorům a trenérům OSAC a také všem dětem za pěkné sportovní výkony!

V sobotu 9.11 2019 se v moderním bazénu v Hořovicích konalo tradiční trojutkání o putovní pohár v závodech mládeže v plavání s ploutvemi mezi družstvy z klubu Triton Beroun, Atol Příbram a OSAC Plzeň. Za naše plzeňské družstvo mládeže OSAC vedené mnou a Pepou Kotěšovcem startovali (abecedně) Brunclík Martin, Fornousová Monika, Hubler Jan, Janoschec Lukáš, Korunka Petr, Korunková Pavla, Kotěšovcová Nicol, Kotěšovec Josef, Nosek Marek, Řehoř Jan, Sekeráková Sára a Vápeník Mikuláš.

Trenér Kotěšovec každému z našich dětí sekundoval při startu a pomáhal s radami. Poděkování patří i doprovázejícím rodičům a zejména Pavlovi Janoschecovi, který vypomohl organizátorům jako časoměřič. Disciplíny byly plavání na nádech pod vodou s ploutvemi na 25 a 50 m a na hladině na 25, 50 a 100m. Děti byli rozděleny do kategorií podle věku. Celkem startovalo přes šedesát dětí. Pořadatelem byl letos Atol Příbram Nabitý program začal krátce po osmé hodině a s malou přestávkou trval až do dvanácti. . Děti i přihlížející dospělí spontánně fandili všem závodícím plavcům. Po skončení závodů bylo vyhlášení nejlepších jednotlivců a štafet, předání diplomů a medailí, které se z důvodu pronájmu bazénu jen do 12:00 uskutečnilo venku před budovou bazénu. Nicméně všechny děti měly obrovskou radost a navzájem si blahopřály k pěkným výkonům. Také naši reprezentanti OSAC Plzeň získali několik výborných pódiových úspěchů, celkově bylo družstvo OSAC Plzeň třetí, ale s minimálním bodovým odstupem na druhý Atol Příbram. Příští závody v plavání mládeže s ploutvemi v bazénu v Hořovicích budou na jaře 25.4.2020!

Z obou závodů jsem pořídil spoustu reportážních fotografií, podívejte se do naší Fotogalerie!

Příští potápěčský víkend patří Svazu českých potápěčů, který pořádá v Benešově Valnou hromadu delegátů všech českých potápěčských klubů. Za klub OSAC zúčastní Jarda Šimůnek a host Jindřich Tomáš a já jako viceprezident svazu SČP.

 

Zajímavé zprávy a novinky se dočtete v dalším vydání bulletinu eNemo, který Svaz českých potápěčů vydal pod číslem 3/2019 – viz rubrika eNemo Bulletin SČP na tomto webu.

A ještě upozornění na každoroční prosincovou akci potápěčů Triton Beroun: Ponor na Americe se koná v sobotu 14.prosince 2019.

 

Za výbor OSAC zdraví Jarda Hudec, předseda PK OSAC Plzeň

 

 

 

 

 

    

Napsat komentář