Právě si prohlížíte Sobotní potápěčská akce OSAC : hledání sochy andělíčka v Košuteckém jezírku 03.10.2009 a 10.10.2009

Sobotní potápěčská akce OSAC : hledání sochy andělíčka v Košuteckém jezírku 03.10.2009 a 10.10.2009

Super výzva pro potápěče OSAC:

Z iniciativy přátel historie staré Plzně a za vstřícné podpory starosty ÚMO 1 J. Uhlíka a dalších městských představitelů oslovil památkář D. Růžička našeho člena-zkušeného potápěče Petra Leitnera a mne-předsedu OSAC s námětem na průzkum, hledání a možné vylovení sochy andělíčka (z 30tých let minulého století) z Košuteckého jezírka. Po debatě s dalšími členy klubu OSAC se dnes tj. ve čtvrtek 01.10.2009 zúčastním jednání u starosty ÚMO1 a domluvíme postup a podmínky naší potápěčské akce – plánujeme průzkumný ponor na tuto sobotu 03.10.2009 od 10:00. Za předpokladu úspěšné lokalizace sochy a případně i pamětní desky bývalého starosty Luďka Piky, bychom připravili vlastní vyzvednutí na příští sobotu 10.09.2009. Celá akce bude velmi náročná vzhledem k nulové viditelnosti a neznalosti hloubky, tvaru, profilu a tlouštky sedimentu dna. Pochopitelně, že nalezení sochy a desky vyžaduje kvalifikované řízení celé průzkumné potápěčské akce a následně stejně odborně zvládnutou technologii jejich vyzdvižení. 

Celé akci bude potápěčsky šéfovat Petr Leitner (alias Kent), za pozemní organizaci, koordinaci a komunikaci zodpovídám já. V pravomoci Kenta je kompletní nominace a řízení ponorů, rozvrh a stanovení postupů, určení složení záložního týmu a jištění.

Práce bude dost pro každého člena OSAC za podmínky patřičné disciplinovanosti a zodpovědnosti. Podrobněji se všemi účastníky akce- potápěči OSAC spolu prodiskutujeme a domluvíme na bazénu v pátek 02.10.2009 večer. Pochopitelně, že v případě úspěšné lokalizace sochy pak na následné vyzdvižení (další sobotu tj. 10.10.2009) pozveme plzeňskou veřejnost a zajistíme i patřičnou propagaci a medializaci.

Přejme si, aby aktivita našich potápěčů OSAC přinesla radost nejen členům Sdružení boleveckých rodáků, ale i všem plzeňákům, kteří se zajímají o historii svého města.

Za PK OSAC Jarda Hudec, předseda

 

 

 

          

Napsat komentář