Právě si prohlížíte Novinky a zprávy z činnosti OSAC 25.04.2016

Novinky a zprávy z činnosti OSAC 25.04.2016

Ahoj potápěči OSAC a přátelé,

seznamte se novinkami a zprávami z činnosti našeho klubu:

1) v pátek 22.4.2016 jsme zaznamenali rekord v účasti na bazénovém soutěžně zábavném večeru OSAC: téměř sedm desítek přítomných! V malém a velkém bazénu usilovně závodili především kluci a holky, ale v družstvech byli i dospělí. Podle ohlasů se akce líbila, zejména pestrost jednotlivých disciplín. Zasloužili se o to zejména organizátoři, kteří je vymysleli Jarda Šimůnek, Vláďa Levý a Radek Němeček. Poděkování za pomoc při závodech patří dále Jindrovi Tomášovi (fotky), Jirkovi Nováčkovi (Asfalt), Jirkovi Brychtovi (Jiřina) a dalším. S administrativou mi pomohl Luboš Filip. Sepsal seznam všech přítomných dětí = členů OSAC do 15ti let, kterým jsme předali Motivační balíček. Samozřejmě, že na stupních vítězů všichni převzali ještě různé ceny a dárky. Atmosféra byla perfektní, přihlížející intenzivně fandili a závodníci plavali, potápěli se atd. s maximálním nasazením – podívejte se do Fotogalerie!

 

2) blíží se významné datum v historii našeho klubu: 10.výročí znovuzanoření kesonu OSAC Atlantic. Pamětníci si jistě rádi vzpomenou na brigády u Jirky Fruhaufa v Koterově, kde nejprve „torzo“ kabiny po vyzdvižení z Ejpovické nádrže (2002) leželo a čekalo na rekonstrukci/renovaci. Po mnoha našich brigádnických hodinách intenzivní práce, zejména svářečských, zámečnických a montážních (vstup, okna s přírubami, nosná konstrukce, uchycení zátěžových panelů, sedačky v interiéru, vzduchotechnika, el.přívody, atd.) pokračovalo odrezování, práškování a lakování, kompletační montáž a převoz do Lomečku… Tam se uskutečnilo 30 dubna 2006 slavnostní znovuzanoření za přítomnosti mnoha diváků i médií včetně několika televizních štábů!

Celou událost, kterou vyvrcholila několika měsíční brigádnická práce party OSAC , si připomeneme v sobotu 7.května 2016 na Lomečku (Starý Klíčov u Domažlic). Sraz máme v Lomečku  v 11 hodin, na programu máme ponor ke kesonu OSAC Atlantic a potom na břehu oslavu s příjemným občerstvení v hospůdce. Zveme všechny členy OSAC a naše přátele, vítáme účast i doprovázejících nepotápěčů!

Historii kesonu si můžete připomenout na fotografiích a videu, které jsou zde na našem webu www.osac.cz

 

3) do rubriky Akce:prodej vybavení tady na našem webu www.osac.cz jsem přidal dvě nové nabídky prodeje. Jakub Viktora nabízí pěknou kameru včetně podvodního pouzdra a ještě UW pouzdro na foto Olympus a Bedřich Franta legendární dýchací automatiku Tajfun včetně manometru. Zájemci kontaktujte je!

 

4) na akce OSAC Amerika (28.a 29.5.2016) a OSAC VS Barbora (10.-12.6.2016) je ještě možné se přihlásit. Zúčastnit se samozřejmě mohou i nepotápěči – stačí mi poslat email (jméno, příjmení a rodné číslo). Obě akce jsou ZDARMA!

 

5) další potápěčskou soupravu pro náš klub jsem přivezl ze Svazu českých potápěčů. Nový žaket a dýchací automatika s manometrem je především pro mladé členy OSAC. V současné době již máme k dispozici šest potápěčských kompletů pro skupiny, které jsou trénovány Standou Kutheilem a Tomášem Janovským a Janou Pachmannovou.

 

Sledujte další zprávy na našem webu www.osac.cz

Za výbor OSAC zdraví Jarda Hudec, předseda klubu

 

Napsat komentář