Právě si prohlížíte Letní akce OSAC  – zprávy z 20.07.2015

Letní akce OSAC – zprávy z 20.07.2015

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé, 

 1) Ve středu 27. 8. 2015 v podvečer se vydá parta potápěčů z našeho potápěčského klubu OSAC Plzeň na potápěčskou výpravu do jižní Francie. Desetičlenný expediční tým OSAC ve složení Vláďa Levý, Wally – Petr Valenta, Honza Kuttner, Bojler- Jarda Šimůnek, Ryskyn – Jirka Ryska, Tráva – Láďa Trávníček, Wendy – Jirka Matějka, Jiřína – Jirka Brychta, Pavel Uhlíř a Asfalt –Jirka Nováček se přes noc dopraví do francouzského přístavu Le Lavandou, kde se během čtvrtečního dopoledne nalodí na katamarán Belina a poté stráví týden na moři plavením se od Saint Tropez po Gien a v okolí ostrovů Port Cross a Ille des Porquerolles. Ve čtvrtek 3. 9. 2015 dopoledne se expedice vylodí a vydá se nazpět k domovu. Plánovaný návrat je v pátek 4. 9. 2015 v ranních hodinách. Již nyní patří poděkování Jirkovi Nováčkovi za opětovné zorganizování akce OSAC (loni to bylo kolem Elby).
Výbor OSAC podpořil realizaci akce (podobně jako jiné kolektivní OSAC potápěčské akce) finančním příspěvkem 5 tisíc korun. Letos mezi potápěčské lokality, které plánuje výprava pod vlajkou OSAC navštívit, patří například vraky lodí Le Togo, Donator, Espignola, ponorka Rubis, letadlo Hellcat, ale i překrásné útesy s bohatým životem a korály. Vesměs se jedná o ponory překračující rámec rekreačního potápění a v některých případech (například Le Togo, Donator, Hellcat) se jedná o opravdu náročné ponory s operační hloubkou pod 50m a nebezpečím výskytu silných proudů.
2) Naši dva noví členové OSAC již úspěšně absolvovali kurz P1: Tadeáš Pop a Martin Musil. Instruktor Martin Aišman byl s nimi spokojen a my blahopřejeme!
Na kurz P1 se dále připravují další naši dva noví členové. V případě, že máte někdo rovněž zájem o kurz P1 nebo o zvýšení kvalifikace, ozvěte se mi.
3) Po administrativně náročné korespondenci s Městským soudem v Praze se nám podařilo zkompletovat a v pořádku dodat doklady k registraci našeho klubu OSAC Plzeň ve Spolkovém rejstříku (změna stanov dle nového Občanského zákoníku). Podle Usnesení Městského soudu z 14.7.2015 bude zápis proveden v rejstříku k 29.7.2015 (viz https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?ico=70956197

4) Správce areálu lokality Lomeček Zdeněk Zrůst, informoval, že již opět funguje kompresor pro vzduchování kesonu OSAC Atlantic v Lomečku, předal jsem mu klíč od mříže a tak již opět mohou potápěči navštěvovat keson. Bude ovšem třeba zopakovat náš červnový údržbový ponor a očistit plášť i vnitřek kesonu od nánosů respektive usazenin. O domluveném termínu budu informovat, časově jej plánujeme na některou blízkou neděli odpoledne až v podvečer, abychom se vyhnuli rekreujícím plavcům a nezkalili výhled návštěvníkům pozorovatelny OSAC SČP. 

Za výbor OSAC zdraví a pěkné letní ponory přeje Jarda Hudec

Napsat komentář