Právě si prohlížíte Důležité zprávy pro potápěče OSAC a rodiče 2.5.2021

Důležité zprávy pro potápěče OSAC a rodiče 2.5.2021

Ahoj členové klubu OSAC a rodiče,

epidemická situace se postupně zlepšuje a všichni doufáme, že se při disciplinovaném dodržování všech nezbytných hygienických opatření konečně dočkáme možnosti znovu spolu sportovat. Zatím stále nevíme, kdy to bude a chápeme, že provoz bazénů pro naše společné tréninky plavání a potápění budou znovu zprovozněny až v nich nebude hrozit šíření covidu 19.
 
Chceme být předem připraveni a k tomu patří i dobře a bezpečně organizovat naše kolektivní setkávání. Abychom se vyhnuli hygienicky rizikovým osobním kontaktům, například při vydávání členských průkazů OSAC 2021 nutných pro vstup do bazénu, dostanou všichni členové OSAC, kteří již mají zaplaceny příspěvky na rok 2021, svůj členský průkaz OSAC 2021 poštou domů.
V obálce vám pošleme spolu s průkazem také svazovou známkou Svazu českých potápěčů pro rok 2021, kterou si nalepíte do Průkazu potápěče SČP CMAS (deníku tzv.“logbůku“ ) nebo na svůj členský průkaz OSAC 2021. Tato známka potvrzuje platnost vašeho členství ve Svazu českých potápěčů pro rok 2021 a poskytuje z toho vyplývající výhody. Jednou z nich je například možnost ponoru v Lomečku bez poplatku za ponor.
Aby vám dopis s průkazem a známkou došel v pořádku, musí být vaše poštovní adresa, kterou jste uvedli v Přihlášce do klubu OSAC aktuálně platná. Pokud jste svou adresu změnili nebo si nejste jistí, zda je v evidenci OSAC správně, stačí, že ji napíšete do emailu   hudecjarda@gmail.com    a pošlete mi ji. Nebo mi ji zavolejte 774 414 100 a já ji v evidenci OSAC opravím.V současné době je nás v klubu 78, kteří máme zaplacený příspěvek na rok 2021. Členství v klubu OSAC, a tedy i ve Svazu českých potápěčů, nyní i v době koronavirové pandemie přináší některé důležité výhody, například úrazové pojištění ČOV s VZP pro sportovce v rámci SČP atd.
 
Protože potápění je individuální sport jsou ponory ve volné vodě z hygienického hlediska bezpečné. Nyní na jaře mám každý týden novou zprávu o vašich „návštěvách pod hladinou“ v lomech a jezerech. Pěkné fotky a videa, jen to zatím nestačím publikovat.
 
Máme pro vás dvě důležitá upozornění a nabídky bezpečné potápěčské aktivity:
1) Správce Lomečku Zdeněk Zrůst staví v lomu nový kvalitní ponton a prosí dobrovolníky o pomoc. Samozřejmě za podmínky dodržování zdravotně hygienických opatření bez osobních kontaktů v bezpečném prostředí přírody. Dobrovolníci mohou Zdeňka kontaktovat na 608 828 007 a přijet na Lomeček v sobotu 8. května 2021.
2) Instruktor CMAS I2 Martin Aišman nabízí Kurz CMAS vrakového potápění ve dnech 8.-9.5.2021 na Hracholuskách. Jedná se o kurz WD1 – základní kurz kolem vraku společně s WD2 potápěním uvnitř vraku. Akční cena oba kurzy společně za 5500,- Kč. Zájemci kontaktujte Martina martinaisman@gmail.com , mobil 606 339 292.
 
A na závěr informace ze Svazu českých potápěčů:
Kvůli pandemii se nemohla v původně plánovaném termínu v listopadu 2020 konat valná hromada SČP. Proto byla nyní v dubnu korespondenční tzv per rollam. Delegáti za všech 69 klubů SČP emailem a poštou hlasovali a schválili výsledky hospodaření za rok 2019 a rok 202 a zvolili nové Prezidium, Výkonný statutární výbor (MUDr. Pavel Macura, prezident, Ing. Jaroslav Hudec, viceprezident) a Kontrolní komisi (Ing. Jaroslav Švejda, předseda).  Zápis a Usnesení z VH SČP je k dispozici na webu SČP.
Jménem výboru OSAC vám přeji především pevné zdraví, hezké dny a doufejme, že intenzivní a účinné očkování přinese tolik očekávané a potřebné zlepšení situace.
Jarda Hudec
 

 

 

Napsat komentář