Právě si prohlížíte Aktuální potápěčské zprávy OSAC k 19.3.2021

Aktuální potápěčské zprávy OSAC k 19.3.2021

Ahoj potápěči OSAC a všichni naši přátelé a příznivci!

Restriktivní protiepidemická opatření vlády ČR omezují v aktivitách všechny, nás sportovní potápěče nevyjímaje. Je to již rok a pár dnů, kdy jsme byli ještě bez roušek a jakýchkoliv omezení mezi návštěvníky na Mezinárodním festivalu potápěčských filmů a fotografií PAF v Tachově. Pozvání na letošní vernisáž potápěčské fotovýstavy do Tachova, je bohužel nesplnitelným přáním.
Svaz českých potápěčů, aby splnil svou zákonnou povinnost projednat a schválit roční účetní závěrku hospodaření a volby prezidia a kontrolní komise na další období, musí uspořádat nyní v březnu valnou hromadu delegátů ze všech klubů pouze písemně korespondenčně tzv. formou per rollam. Takže jednání probíhá pouze prostřednictvím emailu a zasláním hlasovacích listin poštou.
Také sportovní aktivity našeho klubu jsou pochopitelně zastaveny, bazén je uzavřen a kolektivní potápěčské akce na lokalitách nelze pořádat. Ani na sólo ponor respektive s buddym nelze kvůli zákazům vyrazit mimo obec potažmo okres. Zatím poslední zpráva z Hracholusek je od instruktora Martina Aišmana z 12.3.: bez ledu, průhlednost 0,75 m, plný stav. Ze zkušenosti s vhodností vody pro potápění na „Hrachách“ nejlepší bývá na přelomu května a června, ale záleží na aktuálním počasí a výšce hladiny.
Věříme, že se opět potkáme při ponoru (třeba na Lomečku nebo na Hrachách), že se opět sejdeme v pátek na tréninku v bazénu.  Kdy to bude, to nikdo neví…
Dodržujme opatření a doufejme v urychlení účinné vakcinace, aby to bylo co nejdříve.
Díky!
V klubu OSAC jsme k 15.3.2021 řádně evidováni zatím v počtu 66
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Za výbor OSAC přeje všem pevné zdraví a klidné nervy

Jarda Hudec, předseda

 

 

 

Napsat komentář